O persoană a avut rezultat pozitiv şi 128 – negativ la testarea pentru anticorpi COVID-19 efectuată, miercuri, pe Arena Naţională, potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), transmis joi.

Eşantionul în acest proiect este de 10.500 de cetăţeni (invitaţi în trei etape). Au fost expediate 5.000 de scrisori de invitaţie. S-au efectuat 2.000 de programări. Invitaţia în primele zile de testare a vizat 500 de persoane. În prima zi de derulare a proiectului, miercuri, au fost efectuate 129 de analize. S-au înregistrat 128 de rezultate negative (cetăţenii nu au trecut prin infecţie SARS-CoV-2) şi unul pozitiv (prezenţă anticorpi, persoană imunizată), precizează PMB.

„Testarea de anticorpi a început ieri dimineaţă şi s-a încheiat în jurul orei 19:00. La ora 13:00, o echipă de inspectori DSP ne-au comunicat că nu mai putem testa la Arena Naţională pentru că nu avem aviz DSP pentru a funcţiona ca laborator, în condiţiile în care cu 2 săptămâni înainte o altă delegaţie a DSP a verificat locaţia, circuitele şi a spus că totul este în regulă, urmând să trimită avizul la ASSMB”, menţionează PMB.

2 rezultate pozitive şi 2.102 negative la testarea de tip antigen pentru persoane asimptomatice (PCR)

În altă ordine de idei, în ceea ce priveşte testarea de tip antigen pentru persoane asimptomatice (PCR), Municipalitatea informează că s-au înscris 11.063 de persoane, s-au efectuat 2.706 de programări, s-au obţinut 2.102 de rezultate negative, două pozitive şi sunt în lucru 602, potrivit Agerpres.

Pe toată perioada de pandemie (martie-iunie), în cele 19 spitale administrate de PMB, situaţia testării persoanelor simptomatice este următoarea: au fost testate 10.215 persoane şi 3.600 de cadre medicale, s-au înregistrat 1.890 de rezultate pozitive, restul fiind negative, a adăugat PMB.

Într-un comunicat anterior al Municipalităţii, primarul-general, Gabriela Firea, i-a asigurat pe bucureşteni că testările pentru anticorpi COVID-19 continuă şi că PMB îi va anunţa pe fiecare dintre cei înscrişi unde va fi programat.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea