Monica Anisie a primit miercuri aviz negativ pentru funcţia de ministru al Educaţiei şi Cercetării din partea Comisiilor reunite pentru învăţământ din Camera Deputaţilor şi Senat. Au fost înregistrate 16 voturi „pentru”, 14 „împotrivă şi trei abţineri.

Anisie nu este singura care a primit aviz negativ astăzi. Și Victor Costache a primit aviz negativ pentru funcția de ministru al Sănătății, din partea comisiilor reunite de specialitate din Parlament. Acesta a primit șase voturi „pentru”, 20 „împotrivă” și o abținere.

Cine a primit azi aviz pozitiv

Deputatul Ionuţ Stroe a primit, miercuri, aviz favorabil pentru funcţia de ministru al Tineretului şi Sportului din partea Comisiilor reunite pentru Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor şi Senat.

La finalul audierilor care au avut loc la Camera Deputaţilor, s-au înregistrat 22 voturi pentru, 5 împotrivă şi 1 abţinere din partea membrilor comisiilor.

Anterior, la 18 februarie, Ionuţ Stroe primise aviz negativ pentru funcţia de ministru în Cabinetul Ludovic Orban după 10 voturi pentru, 5 împotrivă şi 12 abţineri.

Audierile miniștrilor propuși în Guvernul Cîțu continuă și joi cu Bogdan Aurescu, Marcel Boloş, Virgil Popescu şi Marcel Vela