Moment decisiv pentru Mircea Badea, luni, 13 septembrie. În doar câteva ore, vedeta celor de la Antena 3 bifează 16 ani de emisie. În anul 2004, lua ființă emisiunea „În Gura Presei” la Antena 3.

Mircea Badea a recunoscut chiar acum ceva vreme că nu știe când a trecut timpul și că nici nu ar fi remarcat că a mai trecut un an dacă nu îi amintea cineva.

În anul în care sărbătorea cel de-al 14-lea an de emisiune, Badea le-a povestit fanilor săi cum a început totul, în urmă cu 16 ani.

„A fost 13 septembrie. Știți ce se întâmpla pe 13 septembrie 2004? Pe 13 septembrie 2004 am început emisiunea de la măsuță. Coafura rezistă. Mi-a zis o prietenă, în urmă cu câteva zile, că urmează 13 septembrie și că fac un număr de ani la măsuță. Apoi am uitat instantaneu. Mi-a mai amintit cineva acum înainte de emisiune. În cazul acestei emisiuni nu ai ce să spui decât: ‘la mulți ani cu executare!'”, spunea Mircea Badea.

În gura presei este cea mai veche emisiune de tip „revista presei” din România, one-man-show semnat Mircea Badea.

Atunci când implinea 9 ani de emisie, vedeta Antena 3 explica care este motivul pentru care „În Gura Presei” rezistă pe tv.

„Mâine este data de 13. Mâine facem 9 ani de emisiune, se împlinesc 9 ani de când am început să facem emisiunea «În Gura Presei». După părerea mea, e o durată importantă. Această emisiune a durat atât, a avut această viaţă îndelungată dintr-un singur motiv, şi anume: a interesat pe cineva”, a declarat Mircea Badea, conform dcnews.ro

La un moment dat, el a vorbit și despre posibilitatea de a renunța la emisiune.

„În septembrie, nu ştiu exact pe ce dată, emisiunea face şase ani. Şase ani de când se întâmplă cu măsuţa, cu emisiunea în direct. Mă întreba cineva cât timp mai am de gând să fac emisiunea. Habar n-am! Numai că, mă gândesc că şase ani sunt mulţi ani”, spune atunci vedeta Antena 3.