Marţi, în şedinţa de plen din Camera Deputaţilor, aleşii au ţinut un moment de reculegere pentru victimele incendiului care a avut loc sâmbătă la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Piatra Neamţ.

Propunerea în acest sens a aparţinut deputatului minorităţilor naţionale Gabriel Grosaru şi a venit după prima parte a şedinţei de plen, înaintea începerii procedurii de vot final la proiectele de pe ordinea de zi.

În incendiul izbucnit sâmbătă seara la secţia ATI a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ au murit 10 persoane, iar alte 7 au fost grav rănite, printre care şi medicul de gardă. Acesta a fost transferat pentru tratament la un spital din Belgia, transmite Agerpres.

Care este acum starea medicului Cătălin Denciu?

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a dat noi detalii, luni seara, despre starea de sănătate a medicului erou de la SJU Neamț, care a încercat să salveze din flăcări câți mai mulți pacienți intubați la ATI. Nelu Tătaru a precizat că înainte de a fi transferat în Belgia pentru tratament, medicului i s-a făcut test Real Time PCR pentru a vedea dacă este pozitiv cu COVID-19.

Cătălin Denciu a fost confirmat cu COVID-19, la testul făcut la Spitalul Floreasca din Capitală, chiar înainte de plecarea în Belgia.

Este pentru a doua oară când medicul este infectat cu COVID-19, după ce și-a revenit prima dată în martie-aprilie.

„El suferit de infecția cu SARS-CoV-2 în martie, aprilie. A avut și un IgG de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru o infecție cu SARS-CoV-2, să o avem și ca răspuns zilele următoare”, a declarat Nelu Tătaru.

Ministrul a precizat că s-a preferat transferul acestuia în Belgia pentru că situația este una dificilă, deși existau specialiști și în România pentru a-l trata.

„Avem specialiști buni. Cred că era un pic mai dificil, dar am căutat să asigurăm toate condițiile și tot suportul pentru un act medical de calitate. Adică trebuia să ne asigurăm că există toate condițiile și ne-am asumat un transfer în Belgia”, a mai precizat ministrul Sănătăţii.