Medicul erou de la Piatra Neamț a vorbit cu presa belgiană despre greutățile cu care se confruntă în continuare, în urma gravelor arsuri pe care le-a suferit.

El admite că reabilitarea este departe de a fi încheiată, în ciuda intervențiilor chirurgicale și a tratamentelor la care a fost supus până acum.

Medicul erou de la Piatra Neamț: ”Voi continua să lucrez pentru a reuşi”

Cătălin Denciu, medicul care a suferit arsuri grave după ce a încercat să salveze pacienţii în timpul incendiului de la secţia ATI a spitalului din Piatra Neamţ, îşi continuă recuperarea la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia şi a vorbit pentru presa belgiană despre ultimele luni din viaţa sa.

”Îmi amintesc că m-am trezit în terapie intensivă. Acolo am fost îngrijit de asistenţi medicali şi kinetoterapeuţi. Pe 20 ianuarie, am fost transferat la unitatea de îngrijire medie.

Am reuşit treptat să mă mişc şi să merg din nou. Astăzi pot deja să merg cu bicicleta.

Împăturirea braţelor este încă dificilă, aşa că urmez o mulţime de şedinţe cu kinetoterapeuţii şi un terapeut pentru a învăţa să mişc coatele din nou.

Reabilitarea este departe de a se termina, dar ştiu că trebuie să dau totul pentru a mă simţi din nou mai bine. Voi continua să lucrez pentru a reuşi”, a declarat Cătălin Denciu presei belgiene, conform adevarul.ro.

Este îngrijit de soția sa

Au trecut deja câteva săptămâni de la ultima intervenţie chirurgicală şi reabilitarea sa a dat deja rezultate.

Soţia sa, dr. Alina Denciu, a călătorit în Belgia şi stă într-o cameră pentru personalul militar de la spital pentru a-şi sprijini soţul, învăţând şi tehnicile necesare pentru a avea grijă de soţul ei după ce acesta se va întoarce definitiv acasă.

Ioan Cătălin Denciu, medicul de gardă de la ATI Piatra Neamţ în timpul incendiului din seara de 14 noiembrie 2020, a încercat să salveze un pacient din flăcări atunci când a izbucnit incendiul, suferind arsuri pe 70% din suprafaţa corpului.

El a fost transferat la scurt timp după incendiu în Belgia, în baza acordului de colaborare dintre România şi statul belgian în cazurile de mari arşi, pentru a fi tratat, potrivit sursei citate.