Ministerul Sănătății a anunțat vineri seară că medicul de la Spitalul din Piatra Neamţ, transferat la Spitalul Militar din Bruxelles, este stabil şi intubat.

Totodată, potrivit sursei citate, medicul se află sub tratament specific şi este supus procedurilor de toaletare a rănilor.

„Pacientul este intubat, stabil, sub tratament specific, este supus procedurilor de toaletare a rănilor”, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Medicul Cătălin Ioan Denciu a suferit arsuri pe 70% din suprafaţa corpului în urma incendiului produs sâmbătă seară la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, el fiind rănit în timp ce încerca să salveze pacienţii.

Medicul erou a fost dus sâmbătă spre duminică noaptea la Bucureşti, la Spitalul Floreasca, ulterior, fiind trasferat la Spitalul militar Regina Astrid, din Belgia, anunța  Nelu Tătaru.

Cercetările au fost încheiate

De cealaltă parte, Parchetul General a anunțat într-un comunicat de presă încheierea cercetării la fața locului și face precizări privind stadiul anchetei și toate măsurile luate până în acest moment.

”În cauza privind incendiul declanșat în ziua de 14 noiembrie 2020 la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, în care s-a dispus începerea urmăririi penale cu privire la săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 1 și 3 din Codul penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 1 și 4 din Codul penal, au fost efectuate în continuare activități de urmărire penală și anume:

1.În vederea completării probatoriului, pentru asigurarea aflării adevărului cu privire la toate împrejurările cauzei, procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ au solicitat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Piatra Neamț efectuarea unei percheziții la sediul și anexele Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

În temeiul mandatului emis de judecătorul de drepturi și libertăți, în seara zilei de 15 noiembrie 2020, sub coordonarea procurorilor, a fost efectuată percheziția fiind ridicate înscrisuri necesare stabilirii împrejurărilor producerii incendiului”, menționează sursa citată.