Este vorba despre medicul Ileana Moca, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva. Aceasta s-a stins din viață la ATI, după ce a dus o luptă grea cu noul coronavirus. 

Potrivit ultimelor informații, medicul Ileana Moca a murit în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean – Deva, în urma unei infecţii cu noul coronavirus.

Anunțul a fost făcut de foștii săi colegi. Aceștia au descris-o ca fiind o ”colegă minunată, modestă și amabilă cu toată lumea”.

„Colegii din secţia Medicină Internă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Deva deplâng decesul colegei noastre dr. Moca Ileana Viorica (Sabina), răpusă prematur de nemilosul Covid-19, împotriva căruia s-a luptat alături de noi de la începutul pandemiei”, informează Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.

Cine a fost Ileana Moca

Medicul Ileana Moca a avut o carieră de succes. Ea a absolvit Facultatea de Medicină şi Farmacie din Timişoara în 1985, spacializarea Medicină Generală. Ulterior a obţinut competenţă în Planificare familială şi a lucrat în Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva din 1996.

„A fost o colegă minunată, modestă şi amabilă cu toată lumea. Când spitalul a fost carantinat şi a fost nevoie să facem echipe de medici care să se ocupe de pacienţii internaţi cu această cumplită boală, Sabina a răspuns prezent, punând binele pacienţilor înaintea binelui propriu.

Am condus-o azi pe ultimul drum, dar o vom păstra mereu în memorie că o bună colegă, veselă şi plină de viaţă. Mergi în pace suflet blând! Dumnezeu să o odihnească!”, a fost mesajul transmis de foştii colegi ai medicului, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Deva.