În acest context, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat luni seara că medicul Cătălin Denciu a fost testat pozitiv pentru coronavirus la Spitalul de Urgență Floreasca.

„Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, spunea luni ministrul Sănătății.

Ludovic Orban infirmă cele spuse de Nelu Tătaru

Azi, premierul Ludovic Orban a infirmat cele spuse de ministrul Sănătății și a precizat că medicul a făcut un test pentru coronavirus în Belgia și că acesta a ieșit negativ.

Premierul subliniază că este posibil ca testul care i s-a făcut medicului la spitalul din Capitală să nu fi fost de tip Real Timp PCR pentru că nu a fost timpul necesar de procesare.

„Din ceea ce știm noi, testul de tip Real Time PCR, care i-a fost făcut la spitalul militar din Belgia este negativ. Probabil la Floreasca nu a fost test de tip Real Time PCR pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor a contractat virusul și s-a vindecat. Ca atare, are antocorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică”, a spus Ludovic Orban.

Premierul a mai precizat că starea medicului este stabilă și că se roagă pentru ca acesta să se vindece, având în vedere că primele trei zile sunt foarte importante.

„Ne rugăm sa se vindece. Primele 3 zile sunt foarte importante, când apar dezechilibre”, spune Ludovic Orban.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin