Cei doi susțin că epoca Dragnea nu s-a încheiat. Cristian Tudor Popescu afirmă că „ouăle pe care le-a depus microbul Dragnea în atâtea instituții ale acestui stat sunt tot acolo și au crescut”.

„Nu este istorie câtă vreme se mai află la guvernare și câtă vreme ouăle pe care le-a depus microbul Dragnea în atâtea instituții ale acestui stat sunt tot acolo și au crescut. Rămâne la guvernare Dăncilă, rămân în Parlament, în majoritate, Iordache, Nicolicea, Nicolae, Tăriceanu, rămân la Curtea Constituțională Dorneanu și ai săi – toate ticăloșiile lui Dragnea au fost făcute cu niște inși -, rămân procurorii din „Gestapo”, din Secția aia specială. Ăștia sunt procurori, nu PSD-iști. Cu ajutorul lor s-au făcut ticălășiile cum a fost încercarea de a o aresta pe Codruța Kovesi să nu ajungă la Bruxelles și luarea dosarului TelDrum. Nu Carmen Dan – Carmen Dan, bineînțeles, e scula lui Dragnea -, dar sunt așa-ziși meseriași acolo – în Poliție, în Jandarmerie – care trebuie să răspundă pentru Topoloveni, pentru 10 august”, spune Cristian Tudor Popescu.

Moise Guran spune cp efectul Dragnea este încă prezent chiar și după condamnarea sa.

„Peste tot – și în inspectoratele școlare, și la conducerea spitalelor. Da, așa arată România. Dar ceea ce a trăit pe 26 mai e faptul că o altă generație devine dominantă în această țară. Cursul acesta este implacabil. Schimbarea unei generații cu alta e cea care forțează schimbarea clasei politice. Încă nu s-a produs, pe 26 mai a fost primul pas. Dar, pe termen lung, acest partid se va stinge odată cu generația care a trăit anii `70. Această generație nu mai e dominantă și, pe termen lung, acest partid se stinge”, crede el.

În ciuda rezultatului alegerilor europarlamentare, Cristian Tudor Popescu nu se aruncă cu capul în față.

„Nimic nu este implacabil. Istoria o fac oamenii. Noi facem istoria. Acum activarea este extraordinară. Poporul ăsta al meu se scoală din somnul ăla din imn, tresare țipând și reușește să mă lase cu gura căscată. N-aș vrea să se culce la loc.”