În ianuarie, Curtea Constituţională a României a respins ca neîntemeiată o obiecţie de neconstituţionalitate a unor dispoziţii din Legea privind modificarea şi completarea Legii 51/1995 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de avocat.

'S-a respins ca neîntemeiată, socotind majoritatea care am dat această soluţie că textele din lege reuşesc să facă un echilibru între dorinţa de a ocroti dreptul de apărare a celui apărat de avocat, relaţia specială care există între ei, dorinţa de a-l apăra şi pe avocat, dar şi interesul societăţii', declara atunci preşedintele CCR, Valer Dorneanu.

Dorneanu preciza că excepţia de neconstituţionalitate privea acte de percheziţie legat de faptele care au făcut obiectul contractului de asistenţă juridică. 'Se referea la faptul că există posibilitatea unor acte de percheziţie cu privire la faptele care au făcut obiectul contractului de asistenţă juridică şi a obligaţiei avocatului de a sesiza când este vorba despre nişte infracţiuni foarte grave', a spus Dorneanu.