Ioan Adrian Homan, administratorul firmei Homstrade, companie care efectueaza subcontractarea lucrărilor de reabilitare și modernizare DN 18, lotul Moisei-Borșa a raportat un progres notabil, proiectul fiind finalizat în proporție de aproximativ 70%.

Deși la începutul anului 2017 era un stadiu infim, de aproximativ 10%, reabilitarea secţiunii Moisei-Borşa a ajuns acum la stadiul fizic avansat. Mai mult, autoritățile au estimat că lucrările se vor finaliza în toamna, fiind avansată luna octombrie ca termen de recepționare. Asocierea Tehnic Asist & Specialist Consulting, în baza unui contract, în valoare de 83,7 milioane de lei se ocupă de reabilitarea și modernizarea DN 18, lotul Moisei – Borşa (24,61 km). În prezent se execută lucrări conform autorizaţiei de construire existente . 

Ioan Adrian Homan, administratorul Homstrade a explicat că modernizarea celor peste 24 km de drum național, între Maramureș și Bucovina, înseamnă lucrări foarte complicate deoarece implică zeci de km de rigole turnate sute  de metri de gambioane pentru stabilizarea terenului. 

 

Homstrade participă la licitaţia primei autostrazi din Moldova

Ioan Adrian Homan, prin firma Homstrade SRL, în asociere cu Tehnic Asist, a depus o ofertă la licitaţia pentru centura oraşului Bacău.  Guvernul preciza că în perioada următoare va fi anunţat câştigătorul licitaţiei pentru lucrările de construcţie a centurii municipiului Bacău. Obiectul contractului este proiectarea și execuția lucrărilor de construire a 30,8 km de drum nou la standarde europene, din care 16,269 km la profil de autostradă, Valoarea estimată a contractului este de 773,6 milioane lei, fără TVA, iar durata acestuia este de minim 96 de luni și include: 6 luni perioada de proiectare, 30 luni perioada de execuție a lucrărilor și minim 60 de luni perioada de garanție (ce poate crește la 84 de luni, în funcție de perioada de garanție ofertantă în cadrul factorilor de evaluare). Centura Bacău reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte pentru zona Moldovei. 

Totodată, firma Homstrade a depus oferte pentru lucrările de întreținere periodică, covoare asfaltice în cadrul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Timișoara. Contractul acord-cadru de pentru lucrări de întreținere periodică covoare asfaltice are în vedere Secțiile de Drumuri Naționale Arad, Caransebeș, Deva, Orșova și Timișoara. 

-Homstrade participă și la licitația pentru modernizarea DN52, in asociere cu Tehnic Asist. In prezent, firmele Homstrade și Tehnic Asist derulează un contract, în valoare de circa 15 milioane euro, pentru reabilitarea şi modernizarea unui drum judeţean din Satu Mare, în lungime de circa 49 km.