Decizie importantă luată de Moderna. Vestea este extrem de importantă pentru cei care s-au vaccinat cu ambele doze de vaccin. Celebra companie a făcut acum un pas important în privința celei de-a treia doză a serului împotriva COVID. Mai exact, Moderna a solicitat autorizarea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente pentru doza booster COVID-19.

Marele anunț a fost făcut de cei de la Moderna miercuri. Compania a spus că a solicitat Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente autorizarea dozei booster a vaccinului său COVID-19 pentru toți adulții cu vârsta de 18 ani și peste.

Dozele booster împotriva CoVID-19 au fost aprobate de Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA pentru persoanele care sunt imunodeprimate, pentru oamenii cu vârsta de 65 de ani și peste și pentru cei cu risc ridicat de dezvoltare a unor forme severe sau care sunt expuși în mod regulat la virus.

Solicitarea zilei făcută de Moderna

Moderna cere autorizarea pentru o doză de rapel de 50 de micrograme, jumătate din puterea vaccinului său inițial, administrată în două injecții la aproximativ patru săptămâni, scrie Reuters.

Solicitarea vine la o săptămână după ce Pfizer a solicitat o autorizație similară. Mai exact, Pfizer a cerut autorizație pentru doza booster a vaccinului pe care l-a dezvoltat împreună cu partenerul german BioNTech. În ceea ce privește hotărârea celor de la FDA cu privire la solicitarea Pfizer, este de așteptat ca un răspuns pe marginea acestei chestiuni să fie dat în această săptămână. Decizia se va lua înaintea reuniunii de vineri a comitetului consultativ al Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA pentru a discuta extinderea eligibilității pentru dozele de rapel ale vaccinului.

Dozele booster sunt vitale pentru reducerea COVID-19

Potrivit mai multor veci ale unor experți în domeniu, dozele booster sunt vitale pentru reducerea COVID-19 la un nivel endemic. Administrația Biden a anunțat încă din luna august că vrea să demareze campania de vaccinare cu aceste doze de rapel în luna septembrie.

Doza suplimentară a vaccinului Moderna este autorizată în Uniunea Europeană de autoritatea de reglementare a medicamentelor din luna octombrie pentru toate grupele de vârstă peste 18 ani, la cel puțin șase luni după a doua doză.

Trebuie subliniat că celebra companie a solicitat o astfel de aprobare și în Japonia. În schimb, autoritățile de reglementare din mai multe țări, precum Franța, Canada, Finlanda și Suedia, au adoptat o poziție mai defensivă față de vaccinul Moderna din cauza unor preocupările legate de siguranța inimii. Acest risc afecta tinerii.