Iată noile modele de mașini care vor apărea anul viitor, potrivit Roadandtrack.

12 mașini care apar în 2024. 1. Ford Mustang GTD

Mașini noi în 2024? Prețul unui Ford Mustang GTD va începe de la 300.000 de dolari.

Este dotat cu suspensie pushrod, care transpune pe stradă designul suspensiilor din motorsport. Ford Mustang GTD va ajunge la clienții doritori la sfârșitul anului 2024 sau la începutul anului 2025.

2. Cadillac Celstiq

La celălalt capăt al ambiției americane, Cadillac va aduce pe lângă Rolls-Royce și Bentley un nou sedan elegant de lux. Celestiq reamintește de epoca în care Cadillac-urile erau mașini de clasă mondială, în timp ce avansează spre viitorul electric.

Mașina vine cu un preț pe măsură: cumpărătorii Celestiq vor scoate 300.000 de dolari din buzunare pentru utilizarea finală a platformei Ultium.

3. Dodge Charger EV

Dodge nu a arătat exact care va fi înlocuitorul electrificat pentru mașinile sale Charger și Challenger, dar un concept și o reclamă de Crăciun au sugerat sosirea iminentă a unei mașini elegante cu două uși.

Odată cu „ultimul apel” al Dodge pentru finalizarea Challenger și Charger, viitorul electric ar trebui să înceapă foarte curând.

4. Cadillac Escalade IQ

Cadillac Escalade IQ este noua navă-amiral a mărcii de automobile. Cu un pachet masiv de baterii de 200 kWh care oferă o autonomie de 725 km și un grup motopropulsor de aproximativ 750 cai putere, Escalade electric este la fel de extravagant ca și ruda sa alimentată pe benzină.

5. Mercedes-Benz EQG

Au trecut mai bine de doi ani de când Mercedes-Benz și-a prezentat pentru prima dată conceptul pentru un G-Wagen electric.

După 26 de luni de tăcere, CEO-ul Mercedes-Benz, Ola Källenius, a prezentat luna trecută ceva ce părea o Clasa G electrificată, gata de producție. SUV-ul emblematic alimentat cu baterie va ieși pe piață foarte curând.

6. Lucid Gravity

După ce Lucid Air s-a impus atât ca o mașină de lux, cât și ca o mașină de performanță, marca se extinde în sfârșit cu un SUV. Acesta este Gravity, un crossover premium mult așteptat care aduce punctele forte ale mărcii într-un segment cu totul nou.

Lucid face toate acestea cu aproximativ jumătate din capacitatea bateriei altor SUV-uri electrice mari, cum ar fi Cadillac Escalade IQ și GMC Hummer EV.

7. Volkswagen ID.Buzz

Furgoneta Volkswagen ID.Buzz poate fi deja în vânzare în Europa, dar piața din SUA încă o așteaptă. Anul viitor, un ID.Buzz mai puternic cu o baterie mai mare va ajunge, în sfârșit, pe melaguri americane.

8. BMW M5

BMW nu a dezvăluit încă detalii oficiale despre mașină, dar zvonurile sugerează că va produce o putere mare de la un V-8 asistat de un motor hibrid.

9. Polar Star 5

De când a fost prezentat pentru prima dată drept conceptul Precept, Polestar 5 a fost unul dintre cele mai așteptate vehicule electrice americane. Marca țintește aproximativ 900 cai putere pentru sedanul său sport.

10. Porsche Macan EV

Excelentul crossover compact al Porsche va deveni electric foarte curând. Detaliile pe care Porsche le-a împărtășit deja sunt promițătoare: 603 cai putere, 820 km autonomie pe ciclul de testare WLTP european și tipul de performanță pe pistă pe care proprietarii Taycan îl apreciază deja.

11. Lexus GX

După 14 ani de așteptare, un nou Lexus GX va ieși din fabrică. Aspectul modernizat vine cu aceleași capacități pe care cumpărătorii le așteptau de la GX.

Modelul Overtrail vine cu anvelope de 33 de inci și diferențiale de blocare, așa că va ajunge acolo unde trebuie să mergeți.

12. Toyota Land Cruiser

Land Cruiser este simplificat și pregătit pentru trasee lungi, așa cum a fost întotdeauna.

https://www.youtube.com/watch?v=LU06p-Z3pFI