Mitică Dragomir a pierdut o sumă uriașă de bani

Mitică Dragomir este un om de afaceri de succes, însă a întâmpinat mai multe situații dificile în care a suferit pierderi. Unul dintre aceste incidente a avut loc în timpul Revoluției din 1989. La momentul respectiv, acesta a fost obligat să ascundă o sumă semnificativă de bani pe care nu a reușit să o recupereze ulterior.

În cadrul emisiunii „MAX Profețiile lui Mitică”, Mitică Dragomir a relatat cum a încercat să ascundă o sumă considerabilă de bani în timpul Revoluției din 1989, cu scopul de a evita:

  • descoperirea
  • confiscarea de către autorități

La acea vreme, Mitică Dragomir îndeplinea funcția de șef al echipei de fotbal Victoria, sub umbrela Ministerului de Interne.

El a povestit că, în timpul Revoluției din 1989, atunci când a observat trecerea revoluționarilor pe stradă, a luat decizia de a ascunde banii săi, inclusiv cei proveniți din vânzarea unor pungi achiziționate de la Scornicești.

Pentru a-și proteja banii, acesta s-a suit pe clădire și i-a introdus în burlanele acesteia. Mai târziu, după topirea zăpezii, apa a împins banii în curte.

El a mai povestit că trecuseră aproape 3-4 luni de când ascunsese banii în burlane. De asemenea, spune că atunci când s-a dus să vadă despre ce este vorba, a văzut că erau polițiști peste tot.

„Când am văzut cum treceau revoluționarii pe stradă… În afară de banii din casă, ai clubului, de care știau nea Marin (n.r. – Marin Ceaușescu, fratele lui Nicolae Ceaușescu), Nuță (n.r. – Constantin Nuță, general de Miliție, șeful clubului Victoria), Postelnicu (n.r. – generalul Tudor Postelnicu, fost șef al Securității), știau toți, aveam și eu banii mei… Vândusem niște pungi luate de la Scornicești…

Când am văzut revoluționarii pe străzi, aveam și eu banii mei… M-am urcat pe clădire și i-am băgat pe burlane. Banii pe care îi aveam eu. Lei, dolari, ruble mai mult. Pe burlane i-am băgat. Stai să vezi. După câteva luni a început soarele să bată, zăpada s-a dezghețat și toată apa aia i-a împins și s-a umplut curtea de bani.

Și vine procurorul Aninoiu la mine și spune să mă îmbrac să merg cu el. Trecuseră deja 3-4 luni. Îi întrebam ce vor de la mine. Mi-a spus că unitatea mea e plină de bani. Când m-am dus, erau polițiști peste tot”, a declarat Dumitru Dragomir.

dumitru dragomir
SURSA FOTO: Captură ecran MAXPROFETIILE lui Mitică

Omului de afaceri i-a fost frică pentru viața sa

Acesta a mai povestit că poate scoată la iveală această poveste deoarece totul s-a prescris. De asemenea, acesta a precizat că, oricât de mult au insista autoritățile atunci, el a negat că banii sunt ai săi.

El a mai povestit că banii au fost adunați și că au fost dați echipei Victoria care se desființase.

Omul de afaceri a mai spus că nu i-a fost frică de faptul că l-ar împușca. Pe fond, el a spus că i-a fost frică atunci când l-a pus cu nomenclatura.

“Împrăștiați banii, nu se apropia nimeni că le era frică. Nu un burlan, două burlane. Nu era milionul, dar erau mulți. Ăștia erau banii mei, cei pe care i-am predat erau ai Victoriei. Le-am zis că de când nu mai sunt eu comandat aici? De cinci luni și jumătate… I-am întrebat ce au cu mine.

Era o clădire de o frumusețe rară, aici în față la Grivița, clădirea aia frumoasă. Nu am recunoscut că sunt banii mei, recunosc acum pentru că s-a prescris.

Le-am zis «Eu sunt de 5 luni închis, știu eu ce sunt cu banii aceștia?». I-au adunat, i-au dat la echipă că se desființase Victoria.

Nu mi-a fost frică că mă împușcă. În primele zile, când m-a pus cu nomenclatura, mi-a fost frică. Venea unul și zicea «Uite bă, nu i-a împușcat p-ăștia azi noapte!». Atunci mă întrebam ce au cu mine, că n-am avut pistol, n-am făcut politică. Eu făceam business, eu vindeam și cumpăram”, a completat Mitică Dragomir.