Viorica Dăncilă a pierdut tot. A fost spulberată de Klaus Iohannis în turul doi al alegerilor prezidențiale, iar acum a pierdut și șefia de la PSD. În urma unui Comitet Executiv zbuciumat, Dăncilă a fost îndepărtată și Marcel Ciolacu a fost instalat interimar.

După alegerile prezidențiale s-au schimbat polii de putere în partid. Sudul țării e din nou la butoanele formațiunii. Sursele din partid spun că la PSD va fi organizat Congres, iar noii lideri și-ar dori să-i recupereze pe Cozmin Gușă și Vasile Dâncu.

Li s-a stabilit deja acestora ce funcții vor ocupa în viitoarea organigramă. Cozmin Gușă ar urma să fie ales secretar general, iar Vasile Dâncu va fi președinte al Consiliului Național al PSD, anunță stiripesurse.ro. Cozmin Gușă ar urma să se ocupe de organizarea teritorială a PSD, în timp ce Vasile Dâncu va avea misiunea de a reclădi ideologiile PSD și reconfigurarea studiilor, în așa fel încât partidul să știe exact care îi este electoratul țintă, la ce mesaje răspunde.

Social democrații au recurs la Gușă și Dâncu pentru un plan mai larg de reformare a PSD, care va fi aplicat pentru noul ciclu electoral.

Gușă s-a înscris și în urmă cu câteva săptămâni în PSD, dar nu a rezistat prea mult. O serie de lideri ai partidului s-au opus. În urma presiunii, Viorica Dăncilă a cedat și a supus la vot excluderea acestuia din PSD, mai spune sursa citată.