Suprafaţa ce urmează a fi eliberată în decembrie 2014 de Endava a fost deja închiriată către alte companii din domeniul IT, potrivit reprezentanţilor companiei. Una dintre aceste companii a închiriat integral, de asemenea, şi tot spaţiul neocupat de la parterul clădirii AFI Park 1, însumând o suprafaţă totală de 3.000 de metri pătraţi. AFI Park 3, în care se va muta Endava, este încă în construcţie.

La finalul anului trecut, AFI Europe a încheiat una dintre cele mai mari tranzacţii de închiriere pe sectorul birourilor cu producătorul de jocuri video Electronic Arts. EA a închiriat 11.700 mp din a două clădire de birouri de lângă mallul din Cotroceni, adică 95% din suprafaţa disponibilă în imobil. Contractul a fost încheiat pe o perioadă de zece ani, cu opţiune de întrerupere după şapte ani, pentru suma de 2,1 mil. euro pe an.

Dintr-un calcul simplu rezultă că mutarea şi extinderea spaţiului ocupat de Endava va aduce AFI circa 880.000 de euro pe an, la o chirie medie de 15 euro/mp/lună. Contractul cu Endava include şi posibilitatea de extindere către alte spaţii, potrivit planurilor de dezvoltare ale companiei.

„Rezultatele pe care le avem în ceea ce priveşte închirierile, respectiv AFI Park 1, închiriat în proporţie de 100%, AFI Park 2, cu 96% din spaţii închiriate şi recentul contract de pre-închiriere pentru AFI Park 3 semnat cu Endava ne motivează să demarăm în primul trimestru al acestui an construcţia a 27.000 de metri pătraţi adiţionali de suprafaţă închiriabilă în AFI Park 4 şi AFI Park 5”, a declarat David Hay, CEO AFI Europe România.

Endava are în plan creşterea echipei din Bucureşti la 400 de persoane până la sfârşitul anului 2014 şi vrea să îşi extindă personalul cu 25% pe an, în următorii doi ani, la nivel naţional. Endava este unul dintre cei mai activi angajatori din domeniul IT, având mai mult de 1.000 de angajaţi în sediile din Bucureşti, Cluj şi Iaşi. În acest moment, Endava are aproape 300 de angajaţi la Bucureşti, implicaţi în proiecte de dezvoltare software în principal pentru clienţi din Marea Britanie şi SUA din domenii cum ar fi cel bancar, plăţi electronice, media şi publishing.