”Oameni buni, treziti-vă! Chiar dacă există o hotărâre a Curții de Apel București care anulează hotărârea CGMB de înființare a companiilor municipale, între care se numară și Energetica, 10 oameni iresponsabili o ignoră și vor să sporeasca haosul administrativ. Cât de iresponsabil poți să fii ca să-ți propui să transferi 5000 de oameni și activități către o societate care e desființată juridic?”, a scris liberalul Gabriel Dumitrașcu pe Facebook, despre încercarea primăriei.

Potrivit unui protocol publicat, miercuri, de fostul șef al RADET,  Gabriel Dumitrașcu, prin acest protocol ar urma să se încheie între Primăria Generală, prefectură, RADET, ELCEN, Ministerul Energiei și Compania Energetica, ”transferul de activitate” al RADET și ELCEN către Energetica  până cel târziu la 1 mai 2019, potrivit G4Media.

Potrivit protocolului, urmează ca în primele zile ale anului viitor să fie înființat un Grup de lucru care va avea două obiective:

  • elaborarea și negocierea unui nou contract colectiv de muncă,
  • elaborarea și negocierea a unui document care să reglementeze preluarea salariaților ELCEN și RADET de către Energetica, ”fiind urmărită cu prioritate preluarea integrală a acestora”.

 
Reamintim că, în data de  22 noiembrie, Curtea de Apel București a hotărât  anularea tuturor hotărârilor de înființare ale Companiilor Municipale. Soluția este definitivă.