Miruna Pascu, plasată în arest la domiciliu

Curtea de Apel București a decis definitiv, joi, ca Miruna Pascu, mama şoferului de 19 ani care, aflat sub influenţa drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, să fie plasată în arest la domiciliu.

În Minuta deciziei se arată că instanța „admite contestaţia formulată de inculpata Miruna Pascu împotriva încheierii din data de 30 octombrie pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: admite cererea înlocuirii măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulate de inculpata Miruna Pascu. (…)

Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei Miruna Pascu cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 9 noiembrie la 8 decembrie, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Miruna Pascu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză.”

Decizia magistraților este definitivă în acest caz.

Ce acuzații îi aduc procurorii DIICOT?

Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ Claudiu Pascu.

Ea este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena fiului său că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

În acelaşi dosar, Vlad Pascu este acuzat de consum şi trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Vlad Pascu rămâne în arest preventiv

În cazul lui Vlad Pascu, judecătoria Mangalia a decis miercuri, 8 noiembrie, să mențină măsura de arest preventiv.

Potrivit portalului instanţelor de judecată, magistraţii au menţinut arestarea preventivă a inculpatului şi au respins, ca neîntemeiate, cererile formulate de apărătorul lui Pascu de revocare a măsurii arestării preventive şi de înlocuire a acesteia cu o altă măsură. Decizia judecătoriei Mangalia nu este definitivă.

Pe 19 august, doi tineri (o fată de 20 de ani şi un băiat de 21 de ani) au decedat şi alţi trei au fost răniţi după ce Vlad Pascu a intrat cu maşina (un Mercedes de colecţie decapotabil) într-un grup de pietoni pe DN 39, în apropierea localităţii 2 Mai. Conducătorul auto a părăsit locul faptei, fiind depistat de poliţişti în staţiunea Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul drugtest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Înainte de accident, Vlad Pascu a fost oprit de două ori în trafic de poliţişti. A fost condus la o secţie de poliţie, dar a fost lăsat să plece, deşi în maşina lui fuseseră descoperite droguri.