„Ieri după-amiază am avut mai multe întâlniri, câteva interviuri, şi am decis ca managerul interimar al Spitalului Colentina să fie domnul Laza Mircea, care a fost managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Deva. (…) Există posibilitatea legală de prelungire a unui contract de management interimar. Totul este conform legii, vă daţi seama că nu ne permitem să facem ceva ilegal”, a precizat edilul în cadrul unei declaraţii acordate presei după lansarea proiectului „Staţii Verzi”. 

Miercuri, Gabriela Firea a acceptat demisia de onoare a managerului Spitalului Colentina, Silvi Ifrim. 

Luni, neurochirurgii Ionuţ Gobej şi Dorin Bică au anunţat că demisionează de la Spitalul Colentina, arătând că în ultimele opt luni Secţia de Neurochirurgie a refuzat 60 de pacienţi din cauza lipsei de personal, de consumabile şi medicamente şi a programului operator restricţionat. 

Ulterior, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a solicitat conducerii ASSMB să îi prezinte, până vineri, un raport detaliat referitor la problemele de personal şi dificultăţile în derularea procedurilor de achiziţii de materiale medicale cu care se confruntă unitatea medicală. 

Gabriela Firea a discutat cu cei doi medici neurochirurgi demisionari despre problemele pe care le reclamă şi le-a cerut să îşi reconsidere decizia, asigurându-i de sprijinul său.