Plenul acestei camere a decis, cu 112 voturi pentru, 2 împotrivă și cinci abțineri revocarea acestuia din funcție. Soarta lui Geoană ca președinte al Senatului s-a jucat într-o jumătate de zi.
Încă de dimineață, grupul parlamentar al PSD a notificat conducerea Senatului despre decizia CExn de aseară de excludere a lui Mircea Geoană din partid, cerând schimbarea acestuia din funcție. Principalul opozant al acestei manevre a fost chiar Geoană, care a condus ședința Senatului.
Demersul PSD, dovadă de "cretinism politic" sau de "blat" cu Puterea
    
Mircea Geoană a declarat miercuri, la finalul şedinţei extraordinare a Biroului Permanent al Senatului, că demersul social-democraţilor de a-l revoca din funcţia de preşedinte al Senatului este o dovadă de ‘cretinism politic’ sau de ‘blat politic’ între conducerea PSD şi reprezentanţii Puterii pentru ca a doua funcţie în stat să revină PDL-ului sau UDMR-ului, scrie Agerpres.

"Este clar că ceea ce au iniţiat Victor Ponta şi echipa de tineri turci de la partid este pe cale să producă efecte şi să dăm celor de la PDL sau UDMR funcţia de preşedinte al Senatului. Trebuie să recunosc că atâta măiestrie politică nu am mai văzut demult. Pentru mine lucrurile sunt clare. Nu am o problemă de cramponare de această funcţie, dar am spus că toată această nebunie pornită din senin va conduce, dacă va persevera în prostie politică, la cedarea acestei funcţii adversarilor noştri politici. Nu ştiu care va fi votul. Vom vedea ce candidaturi vor fi. Grupurile vor face propuneri, din ce am văzut în BP. Spun cu mâna pe inimă că această conducere a PSD produce un deserviciu imens acestui partid. Sunt oameni care din cretinism politic dau a doua funcţie în stat adversarului tău. Dacă n-o fi blat între oamenii ăştia, să nu îmi spuneţi mie pe nume", a spus Geoană.

Acesta a adăugat că demersul PSD este un "cadou" făcut de Victor Ponta reprezentanţilor Puterii şi preşedintelui Traian Băsescu.

"Aşa cadou … ar trebui ca domnul Băsescu să îi trimită domnului Ponta un buchet de trandafiri roşii în semn de preţuire", a mai spus Mircea Geoană.

El susţine că se impune convocarea Congresului PSD pentru a se analiza motivele care au stat la baza situaţiei în care se află la acest moment partidul condus de Victor Ponta.

"Am nevoie de puţin timp să mă reculeg pentru că este o situaţie păcătoasă. Nu Senatul mă doare, că nu m-a făcut mama preşedinte de Senat. Mă doare, însă, faptul că vorbesc în van. Le-am spus din prima clipă că este un pericol imens la adresa partidului. Vina pentru pierderea funcţiei aparţine lui Victor Ponta şi acoliţilor săi. Cred că azi este nevoie de un Congres PSD care să analizeze de unde până unde cineva îşi permite să pună pe tava lui Băsescu a doua funcţie în stat, care de bine, de rău, aparţinea PSD. Cine are această nebunie politică să te autodistrugi – excluderea mea de ieri, cedarea funcţiei de preşedinte al Senatului înseamnă condamnarea USL la înfrângere", a spus Mircea Geoană.