Mircea Geoană, fostul candidat al PSD pentru președinția României, a împărtășit sentimentele sale după un deceniu în care s-a abținut de la activități politice. El e spus că „detox-ul de politică” i-a făcut foarte bine.

Acesta a discutat despre planurile sale viitoare și despre aspirațiile sale pentru România în anul electoral 2024.

Românii nu trebuie să mai voteze răul cel mai mic

Secretarul general al NATO este de părere că românii trebuie să nu mai fie nevoiți să voteze răul cel mai mic. În opinia sa, răul cel mai mic este cel care dezamăgește cel mai mult ulterior.

”Cred că trebuie să dăm românilor, poate pentru prima dată în 30 de ani, şi o opţiune în care poate reuşim să nu mai voteze răul cel mai mic, pentru că întotdeauna răul cel mai mic este cel care ne dezamăgeşte cel mai mult cu ce se întâmplă”, a afirmat Mircea Geoană, joi seară, la Antena 3.

Mircea Geoană, secretarul general adjunct al NATO
SURSA FOTO: Inquam Photos, Ovidiu Micsik

Ce a spus despre o eventuală candidatură în alegeri

Mircea Geoană a fost întrebat dacă intenționează să candideze la alegerile din acest an. Liderul PSD a subliniat că are „un job extrem de important acum, la NATO”.

Acesta a menționat că va face o declarație publică cu privire la viitorul său după ce va lua o decizie definitivă.

În plus, el a vorbit și despre marele avantaj pe care l-a avut în clipa în care a ajuns la NATO. Conform acestuia, pauza de politica românească i-a făcut foarte bine.

„Detox-ul de politică” l-a ajutat enorm

Cu toate acestea, Mircea Geoană a dat asigurări că este în continuare extrem de interesat de viitorul României.

”Marele avantaj după aceşti ani de NATO şi după zece ani de pauză din politica românească, o spun acuma, mi-a făcut tare bine. Detox-ul de politică, Doamne, cât de bine face!

În clipa de faţă, am ajuns într-un moment al vieţii mele, experienţă, puterea de a-ţi reveni din şocuri, am avut multe, încât pur şi simplu am luxul să aleg ceea ce îmi doresc să fac în viaţă”, a explicat acesta.

Mircea Geoană a arătat că o decizie finală privind o eventuală candidatură o va lua atunci când voi avea toate elementele.

În plus, acesta a explicat că un răspuns este legat și de momentul în care își va fi îndeplinit poziţia de la NATO, „aşa cum este etic și profesionist”.

Mircea Geoană, despre o candidatură la prezidențiale

De altfel, acesta a fost întrebat despre candidatura sa la prezidențiale și în urmă cu câteva zile. Secretarul general adjunct al NATO a subliniat că în prezent are responsabilități cruciale în cadrul organizației internaționale.

El a menționat că anul 2024 reprezintă pentru România cea mai crucială perioadă din ultimii 25 de ani în ceea ce privește evoluțiile politice și electorale.

În legătură cu propria situație, Mircea Geoană a confirmat că rămâne ferm pe poziția deja cunoscută. A subliniat că are o responsabilitate importantă la NATO.

Acesta a arătat că va oferi un răspuns atunci când va avea mai multă claritate și libertate de acțiune. Acesta a spus că, în eventualitatea unei invitații, va fi capabil să ofere răspunsuri mai precise.