Actorul Mircea Diaconu a vorbit la Digi24 despre întâlnirea pe care a avut-o cu liderii ALDE și Pro România, Călin Popescu-Tăriceanu și Victor Ponta. Diaconu mărturisește că după discuțiile preliminare a trebuit să dea „un fel de examen”.

Înainte de a anunța intenția de a candida la alegerile prezidențiale acesta a precizat că nu a avut nicio discuție cu cei doi lideri.

„Am primit un telefon de la o persoană care nu era nici un lider, nici celălalt care mă întreabă dacă aș fi dispus la o întâlnire cu domnul Tăriceanu și cu domnul Ponta. O voce feminină, nu am obiceiul să întreb ”cum te cheamă, duduie?”. Putea să fie o farsă, dar simțeam că nu e cazul”, a spus fostul europarlamentar.

„Eu nu l-am mai văzut pe dl Ponta din 2012 când m-a cam dat afară din Guvern.”

”Îmi cer scuze pentru ce v-am făcut în 2012. Eram tânăr, am avut sfătuitori foarte proști. Am spus că ar fi bine să audă și cetățenii că și altora le-ați făcut, poate mai rău”, a relatat Diaconu făcând referire la modul în care a trebuit să părăsească în 2012 funcția de ministru al Culturii din cauza acuzelor de incompatibilitate.

Despre discuțiile cu cei doi lideri politici Diaconu a spus că liderul ALDE i-a făcut propunerea.

”Călin Popescu-Tăriceanu mi-a spus: ”Nu mai vreau să candidez, mă retrag și propunerea noastră este să-ți dăm sprijin logistic”. Că altfel nu se poate…”, a spus Mircea Diaconu.

După discuția preliminară cu cei doi au fost invitați și alți lideri ai celor două partide mai spune Mircea Diaconu.

”Apoi și-au invitat echipele și echipele m-au luat la întrebări (…) Am dat un fel de examen în fața lor pe temele mari. Cum vedeți aia, cum vedeți aia, dar poate că aia nu… Am dat examenul ăsta și vreau să-l dau în fața tuturor celor care vor să mă susțină.”