În cadrul unei emisiuni TV, Mircea Badea a ironizat-o pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, menționând că în ciuda a ceea ce spune, lui îi place totuși de doamna ministru, ba chiar o divinizează.

”Eu o divinizez pe noua doamnă de la Muncă, Violeta Alexandru. A zis că a avut semnale. N-a zis că a avut semnale? Și parcă am văzut-o cu un lighean în mână pe stradă. Nu era dânsa? Îți dai seama, plimbând ligheanul pe stradă, semnalele le-a avut când plimba ligheanul pe stradă? Parcă a fost la un protest ceva cu apa caldă și s-a dus cu un lighean în față la primărie, ministrul Muncii s-a dus cu ligheanul în brațe. Poate că semnalele le-a primit cu ligheanul”, a spus Mircea Badea în pasa cu emisiunea ”Sinteza Zilei”, amintind de vremea când lighean se spunea la antenele de prindere a semnalului TV, dinainte de `89.

Continuând să o ia peste picior pe Violeta, Mircea Badea, a făcut referire și la perioada comunistă, atunci când se ieșea cu ligheanul pe stradă pentru a prinde semnal.

”De aia, când doamna a ieșit cu ligheanul pe stradă, poate a captat semnale”, a mai spus Mircea Badea, care a continuat: ”Când au ieșit cu telefoanele aprinse, luminau probabil Cosmosul ca să semnalizeze extratereștrilor locul unde trebuie să aterizeze probabil. De asta, acum, când a ieșit cu ligheanul, a și venit semnalul și s-a pogorât și, dintr-o dată, a zis: stați, dom`ne, că ”e” probleme cu pensiile. Deci, eu o susțin și sunt foarte, foarte fericit”, a mai precizat Badea.