Florian Coldea a ieșit de la DNA după 15 ore de audieri

Florian Coldea, fostul șef al SRI, a refuzat să facă declarații la ieșirea din sediul DNA. Deși la intrare a sugerat că va vorbi la ieșire, după 15 ore de audieri, nu a mai spus nimic. A părăsit repede locația în timp primea numeroase întrebări de la jurnaliști.

După ce fostul șef al SRI a fost luat cu asalt de către jurnaliști, Mircea Badea a avut un scurt comentariu. În stilul său caracteristic, el a întrebat a stat până la ora 03:00 doar pentru a-l vedea pe acesta grăbindu-se la mașină să scape de presă.

„Noi pentru asta am stat până la ora 03.00? Asta a fost? A meritat”, a zis, râzând, Mircea Badea.

La rândul său Mugur Ciuvică a precizat că imaginile cu Florian Coldea confuz sunt interesante de văzut.

„Dar și asta este tare. Să-l vezi pe Coldea confuz, printre zeci de ziariști care îl întrebau dacă a furat… este ceva”, a spus Mugur Ciuvică.

Mihai Gâdea a comentat și el și a spus că fostul șef al SRI apare speriat și dezorientat.

„Ce imagini! Imagini cu Florian Coldea speriat și dezorientat complet”, a spus și Mihai Gâdea.

Florian Coldea, SRI
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Florian Coldea, ca un fluture la lampă

De asemenea, Mircea Badea a mai spus că, în contextul dat, Florial Coldea arată ca un fluture la lampă.

Mihai Gâdea a mai spus că se bucură că a putut vedea aceste imagini. El a adăugat că în platou a fost cu Oana Zamfir, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, oameni cu care a mai făcut nopți albe din cauza lui Florian Coldea, dar din diferite motive.

„Mă bucur că am fost aici, în această noapte, să văd aceste imagini. Este important pentru mine. Am fost în platou, în această noapte, cu Oana Zamfir, Mircea Badea, Mugur Ciuvică, oameni cu care am mai făcut nopți albe din cauza acestui individ, dar din alte motive, din cauza acestui individ cu niște probleme majore cu raportare la lege, dreptate și la poziția pe care o avea”, a mai zis Mihai Gâdea.

Mircea Badea spune că secvențele sunt fabuluoase, precizând că fostul șef al SRI arată în poze de parcă a primit un premiu pentru întreaga activitate.

„Imaginile astea parcă arată așa ca și când a luat un premiu pentru întreaga activitate cumva așa… Sunt secvențe absolut fabuloase”, a mai zis Mircea Badea.

Mircea Badea
SURSA FOTO: captura Antena 3

Florian Coldea a fost plasat sub control judiciar

Surse judiciare au indicat că Florian Coldea, fostul prim adjunct al directorului SRI, a fost supus controlului judiciar și plasat sub cauțiune de către procurorii DNA.

Suma cauțiunii a fost stabilită la 500.000 de lei. După peste 15 ore de audieri la sediul DNA, Coldea a părăsit locația vineri, refuzând să ofere declarații jurnaliștilor.

Atât fostul general SRI Dumitru Dumbravă, cât și avocatul Doru Trăila au fost plasați sub control judiciar.

Cătălin Hideg, un proeminent om de afaceri, a fost persoana care i-a denunțat la DNA pe aceștia.

În timpul unei apariții la Antena 3 CNN, Hideg a afirmat că aceștia i-ar fi solicitat, prin intermediul avocatului Doru Trăilă, o sumă de 600.000 de euro pentru a-l ajuta să obțină o pedeapsă cu suspendare.