Marcel Ciolacu, despre Florian Coldea

Premierul României, Marcel Ciolacu, a comentat situația fostului directorul adjunct al Serviciul Român de Informații (SRI), Florian Coldea, chemat, joi, la DNA. A recunoscut că nu îl cunoaşte pe Florian Coldea. La văzut întâmplător de maxim două ori în viaţa sa. Nu a avut prilejul să îl cunoască personal.

El nu a comentat niciodată vreo decizie a vreunui magistrat, indiferent dacă era procuror sau judecător. Totuși, a observat că activitatea DNA nu ţine cont de culoarea politică a persoanelor investigate, iar oamenii nu mai sunt luaţi din casele lor noaptea, ci sunt chemaţi la ore rezonabile. În trecut, se folosea procedeul de a lua inculpaţii noaptea pentru a-i obosi. Lucrurile sunt, acum, într-o normalitate.

Își dorește să nu mai retrăiască experiențele din trecut. În trecut, anumite instituții ale statului român au fost folosite pentru a prezenta alte aspecte decât prioritățile reale ale României.

„Nu am comentat niciodată nicio decizie a niciunui magistrat, indiferent dacă vorbim de procuror sau judecător. Eu observ o activitate la Direcţia Naţională de Anticorupţie, văd că şi la oamenii politici nu s-a ţinut cont de vreo culoare politică, văd premieri, că nu mai sunt luaţi inculpaţii noaptea şi totuşi sunt chemaţi la ore rezonabile, ştiţi că era acel procedeu de a te lua noaptea, ca să fii obosit. Adică lucrurile sunt într-o normalitate.

Nu-l cunosc pe domnul general Coldea, l-am văzut întâmplător de maxim două ori în viaţă, nu am avut prilejul. (…) Ce-mi doresc, fără să comentez vreo decizie nici din trecut, nici actuală, îmi doresc să nu mai trăim ce am trăit, pentru că întotdeauna trebuie să existe un echilibru şi anumite instituţii ale statului român au fost folosite într-o perioadă cumva să pară şi să arate alte lucruri decât priorităţile care erau în România”, a afirmat el, joi seară, într-o intervenție TV.

Florian Coldea a fost chemat la DNA

Declarația sa a fost făcută la scurt timp după ce fostul director adjunct al SRI, Florian Coldea, și fostul șef al direcției juridice a SRI, generalul Dumitru Dumbravă, au fost audiați timp de mai multe ore la DNA. Cei doi au fost audiați în urma unei plângeri depuse de omul de afaceri Cătălin Hideg.

Cătălin Hideg susține ferm că  i s-a cerut să plătească un onorariu de 700.000 de euro unui avocat, Doru Trăilă, sumă considerabil mai mare decât cele practicate în România, pentru a obține o condamnare cu suspendare în instanță. Cătălin Hideg a fost condamnat în primă instanță la patru ani de închisoare.

A fost condamnat în urma unei anchete desfășurate de Parchetul European. El afirmă că i s-a spus că Florian Coldea este „singurul din România care are pârghiile necesare pentru a rezolva” dosarul său penal.

Florian Coldea, SRI
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea
Dumitru Dumbravă
Dumitru Dumbravă (captură de ecran YouTube)
Cătălin Hideg
Cătălin Hideg (SURSA FOTO: Evenimentul Zilei)
Doru Trăilă
Doru Trăilă (SURSA FOTO: TAMC Attorneys at Law)