Florian Coldea, fost director adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), este convocat pentru audieri joi dimineață la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). El este vizat de un scandal în care afaceristul Cătălin Hideg îi aduce acuzații.

Florian Coldea e acuzat că, împreună cu presupusa sa „grupare”, ar fi încercat să îl șantajeze. Totodată, fostul șef al SRI ar fi încercat să îl convingă să își vândă afacerea din domeniul sanitar unor cetățeni străini.

„Afacerile dubioase” ale lui Coldea au fost expuse după ce în spațiul public au apărut interceptări spectaculoase,. Omul de afaceri Cătălin Hideg a dezvăluit procurorilor anticorupție că i s-ar fi cerut 600.000 euro pentru a fi „scăpat” de un dosar investigat de Parchetul European condus de Laura Codruța Kovesi.

Asupra lui Florian Coldea planează acuzații extrem de grave

Surse judiciare citate de Gândul au informat că Florian Coldea va fi confruntat cu acuzații extrem de grave în cadrul audierilor de la sediul DNA. Sursele menționate au dezvăluit că acuzațiile îndreptate împotriva fostul șef al SRI sunt de o gravitate extremă. Conform acestora, Coldea trebuie să ofere explicații convingătoare în fața procurorilor anticorupție. Având în vedere natura acestor acuzații, nu se exclude posibilitatea luării unor măsuri preventive împotriva sa.

„Acuzațiile la adresa lui Florian Coldea sunt foarte grave și va avea de dat explicații consistente în fața procurorilor anticorupție. Ținând cont de aceste acuzații, nu este exclusă luarea unor măsuri preventive împotriva sa”, au declarat sursele, conform Gândul.

Omul de afaceri Cătălin Hideg susține că gruparea condusă de Florian Coldea i-a fabricat acuzații și dosare pentru a-l presa să vândă afacerea sa din domeniul sanitar unor străini. Mai exact, este vorba de cetățeni francezi. Intenția acestora era de a transforma afacerea lui Hideg într-un fel de Hexipharma 2, o afacere nesatisfăcătoare care a fost preluată de către investitori francezi. Hideg a fost contactat de Bogdan Neidoni, cu care Coldea deține o proprietate în Coasta de Azur.

Afaceristul Cătălin Hideg acuză că a fost amenințat

Informații uluitoare au ieșit la iveală despre implicarea generalului în rezervă Dumitru Dumbravă, un apropiat al lui Florian Coldea. Se sugerează că Dumbravă ar fi folosit influența sa asupra unor magistrați pentru a promite ajutor unor oameni de afaceri în dificultate. Totul, în schimbul unor sume de bani.

Omul de afaceri Cătălin Hideg a prezentat o înregistrare în timpul emisiunii Culisele Statului Paralel de la Realitatea Plus. El dezvăluie detalii despre întâlnirea sa cu Trăilă și presupusa cerere de mită.

Hideg menționează că i-a fost cerut să plătească o sumă mare de bani în avans. El a susținut că nu a putut, din cauza problemelor financiare ale firmei sale. După refuzul său, Florian Coldea și Dumitru Dumbravă l-ar fi amenințat. Aceștia au spus că îl vor presa să renunțe la afacere.

Cătălin Hideg
Cătălin Hideg, om de afaceri/SURSA FOTO: realitatea.net

Înregistrarea care dovedește că s-a încercat influențarea judecărilor

Omul de afaceri Cătălin Hideg a depus drept probă o înregistrare care a fost prezentată, anterior, la TV.

– C. HIDEG: Dar ce cred că a vrut să facă Trăilă ăsta cu ei? A fost așa: bă, ăsta trebuie să ne dea 200 de mii la camera preliminară până la fund. Ia, mă, banii. Nu i-am dat decât 100 de mii că nu am mai avut pentru că îmi murea firma, am băgat banii în firmă cât am mai putut ca să plătesc salariile la 66 de oameni. După care zic: nu mai am bani să vă plătesc! Din momentul acela, Coldea a înnebunit! A început să-l amenințe și pe Dumbravă și pe ăsta să mă dea afară, să mă lase în pace pe stradă că-și bagă aia în fața mea, că nu mai vrea să audă.

– Zice Tocaci încontinuu: Bă, s-a supărat TC-ul pe tine.

– Acum, sincer, la cât scandal este cu oamenii aceștia, poți să știi pe ce înregistrări au căzut Trăilă cu Dumbravă, Dumbravă cu ăla…

– S-a supărat ăla pe tine. Ce crezi că au făcut ei? Au forțat nota sperând că judecătorul acela o să-i asculte și o să intrăm în Curtea de Apel cu situația favorabilă pe care mi-au promis-o”, se precizează în respectiva înregistrare.