Campania pentru alegerile prezidenţiale din acest an este marcată de refuzul candidaţilor de a participa la dezbateri electorale. Acest lucru a fost observat şi de realizatorul tv Mircea Badea. “În orice țară zdravănă la cap, populația nu ar admite așa ceva […] În România nu este presiune pe candidați”, a comentat acesta, revoltat de situaţie.

“Există undeva, pe pământ, vreo țară unde alegerile prezidențiale să nu aibă nici măcar o dezbatere? Nu există! Cum dracului? În nicio altă țară, candidații nu și-ar permite să nu facă dezbatere. De ce? Pentru că i-ar amenda imediat populația. În orice țară zdravănă la cap, populația nu ar admite așa ceva. Vă bateți joc de noi? Trebuie să aflăm și noi ce au de zis, ce gândesc, una alta, să ne mintă frumos, orice. Nu există așa ceva. În România nu este presiune pe candidații la prezidențiale. Iohannis nu a dat nici măcar un interviu în cinci ani de mandat.

Cât despre Dan Barna… cum ar putea să ajungă președinte dacă nu a participat la nicio dezbatere? Cum ai putea să intri în turul doi neavând nicio dezbatere cu Viorica Dăncilă? Tu, Barna, de exemplu, ești sigur că îl învingi pe Mircea Diaconu? Cum să nu vrei dezbatere tu, Barna? Cum așa ceva?! Vina nu este nici a lui Iohannis, nici a lui Barna, nici a televiziunilor. Vina este exclusiv a poporului. Oamenii nu au pus niciun fel de presiune. După care, hai să ne plângem”, a declarat realizatorul emisiunii “În gura presei” de la Antena 3.