Printre aceștia se numără și Radu Tudor, jurnalistul de la Antena3, care a postat un mesaj pe Faceboom în acest sens. La scurt timp, Mircea Badea a reacționat la postarea lui Radu Tudor. Mircea Badea spus că nu și va arăta niciodată solidaritatea cu „niște jivine”.

„Când o sa fiu eu solidar cu niște jivine care întrerup declaratiile de presă zbierând obsesiile lor demente, cu niste javre care fac fake news cu intenție și misiune, cu niște potăi care apaludă abuzurile și atrocitățile altor descreierați, cu niște puroaie care se excită la tortura, ei bine atunci va pactiza și NATO cu ISIS, iar eu o voi lua cu sorcova devesela prin sat”, a spus Mircea Badea pe Facebook.

Radu Tudor a scris o postare tranșantă după ce MJ a retras acreditarea jurnaliștilor de la Realitatea Tv și de la Pro Tv.

„Un politician european nu face asa ceva. Penibilul nu poate fi explicat. Presa trebuie sa fie solidara”, a scris Radu Tudor pe Facebook.

Ministrul Tudorel Toader și-a motivat alegerea tot printr-o postare pe Facebook.

„Despre respectarea clauzelor de acreditare!

In documentele de acreditare la MJ , exista o clauza prin care se prevede-” ma angajez sa respect regulile de conduita”.
In repetate randuri, am facut apel pentru respectarea respectivei clauze!”, a scris Tudorel Toader pe pagina sa de Facebook.

Reacțiile jurnaliștilor după ce și-au pierdut acreditarea pe Ministerul Justiției.

”Am primit interzis la Ministerul Justitiei anul acesta. Aveti mai jos explicatia lui Tudorel Toader”, a scris Arcanu pe Facebook.

„Ministerul Justitiei refuza nejustificat sa ma mai acrediteze dupa ce in repetate randuri Tudorel Toader mi-a spus ca imi va interzice accesul in minister, revoltat de intrebarile mele deranjante!”, a scris Ovidiu Oanță de la ProTV pe Facebook.

Pe 4 martie, în cadrul unui eveniment, Tudorel Toader, i-a amenințat pe ziariștii că ”va proceda în consecință” dacă aceștia nu respectă protocolul.

”Vă promit următorul lucru: am pe masă solicitările de reacreditare pe 2019. În măsura în care nu dați curs formulelor protocolare pe care le-am stabilit, voi proceda și eu în consecință”, a spus Toader, transmite ȘtirileProtv.ro.

”Dar noi nu putem să cerem revocarea dumneavoastră!”, i-a răspuns o ziaristă.

Ziariștii au continuat cu întrebările „Ce notă vă dați? / Ați promis conferință săptămânală, de ce nu o faceți? / Vrem să vă punem întrebări / De ce nu ați vorbit în bilanț de OUG 7? / Ce credeți că ați făcut rău justiției în acești doi ani?”

Toader a ignorat însă toate întrebările și a plecat din fața jurnaliștilor.