Evoluția se datorează extinderii portofoliului de produse, atât pe segmentul de echipamente GPS, cât și pe cel reprezentat de camere video auto și navigatoare pentru biciclete.

Un alt factor care a contribuit la majorarea afacerilor Mio pe piața din România, a fost reprezentat de vânzările de camere video destinate autovehiculelor. Astfel, în 2015, Mio a vândut de peste 5 ori mai multe camere video auto decat în anul anterior, depășind 5.000 de unități. De asemenea, cele două modele Mio Combo 5207 (GPS cu cameră video încorporată) au pus bazele înființării unui nou segment de piață și a urcat volumul navigatoarelor GPS Mio la aproape 16.000 de uități.

„La nivel de grup, vânzările de anul trecut plasează România pe locul al treilea în Europa Centrală şi de Est, după Polonia și Cehia. Pentru 2016 estimăm o creștere a vânzărilor de aproximativ 20%”, spune Cosmin Dobranis, Country Director Mio pentru România și Ungaria. „Între prioritățile pentru acest an se regăsește extinderea la nivel regional în Bulgaria și Moldova și introducerea de game complet noi în portofoliul de produse”, adaugă Cosmin Dobranis.

Cât privește întreaga piață de navigatoare GPS, anul trecut s-a înregistrat o creștere de circa 3%, până la un volum de aproximativ 65.000 de unități. De asemenea, segmentul de camere video destinate autovehiculelor a urcat în 2015 la un volum de 20.000 de unități. Pentru 2016 Mio estimează o piață de echipamente GPS în stagnare, dar o creștere cu 50% a vânzărilor de camere video pentru mașini.