Capital.ro informa ieri, prezentând şi datele de pe site-ul www.anaf.ro, că la data de 30 septembrie 2012, societatea Bankruptcy eXPERT SRL, la care ministrul Şova era asociat, deţinând 90% din părţile sociale – aşa cum poate fi observat şi aici, avea restanţe cumulate la cele 4 bugete în valoare de aproape 30.000 de lei.

Articolul şi datele de la ANAF pot fi găsite aici.

Cum o întoarce ministrul Şova

În comunicatul remis de guvern, Dan Şova precizează că “fac parte dintre contribuabilii serioşi, motiv pentru care solicit trimestrial ANAF certificate de atestare fiscală, care să arate că nu sunt dator la niciunul dintre bugetele statului. De aceea, ataşez acestui comunicat certificatele fiscale din datele de 15.05.2012, respectiv 26.09.2012, care arată în mod clar că nu există nicio datorie a mea către vreunul dintre bugetele statului.”
Documentul poate fi accesat aici.

Arătăm faptul că în ştirea publicată de Capital este specificat clar că Fiscul a început procedura de executare silită a firmei Bankruptcy eXPERT SRL, deţinută de Dan Coman Şova.

Potrivit datelor de pe site-ul anaf.ro, în dreptul firmei controlate de ministrul Şova, inspectorii Fiscului au menţionat că "s-a început procedura de executare silită". Cea mai mare sumă restantă este către bugetul de stat, unde obligaţiile se ridică la 14.253 de lei.