Serghei Lavrov a declarat în cadrul unei conferinţe de presă, la sfârşitul unei reuniuni la Moscova cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, că nu există alternativă la dialogul cu Phenianul. 
 
„În acest moment, Consiliul de Securitate lucrează la o nouă rezoluţie, este încă prea devreme pentru a face previziuni cu privire la forma pe care o va lua”, a declarat Serghei Lavrov, citat de Agerpres. 
 
Subliniind „prioritatea acordată eforturilor de reluare a procesului politic”, Lavrov a spus că nu există „o alternativă la aceste eforturi dacă dorim să rezolvăm problemele nucleare ale Peninsulei Coreene pe termen lung”. 
 
La rândul său, şeful diplomaţiei franceze a afirmat că sancţiunile sunt „necesare pentru a aduce Coreea de Nord la masa discuţiilor”. 
 
Consiliul de Securitate al ONU, în care Rusia şi Franţa sunt membri cu drept de veto, urmează să se pronunţe luni cu privire la noi sancţiuni internaţionale împotriva Coreii de Nord, dorite de Statele Unite şi susţinute de Franţa.
 
Preşedintele rus Vladimir Putin a calificat aceste sancţiuni ca fiind 'ineficiente' şi a subliniat necesitatea dialogului cu Coreea de Nord, ai cărei lideri, a spus el, 'ar mânca iarbă şi tot nu vor renunţa la programul lor nuclear'. 
 
Coreea de Nord este 'imposibil de intimidat', a avertizat joi Putin, spunând că înăsprirea sancţiunilor împotriva ţării nu va produce vreo schimbare la nivel de leadership la Phenian, dar ar putea conduce la suferinţă umană pe scară largă.