„Unele voci din Occident referitoare la rezultatul votului în Consiliul de Securitate al ONU asupra rezoluţiei privind Siria răsună indecent, aproape isteric, confirmând proverbul «cine se supără, rareori are dreptate»”, a declarat Serghei Lavrov, într-o conferinţă de presă comună cu omologul său din Bahrain.
„Mi se pare că, prin asemenea declaraţii isterice, se încearcă înăbuşirea esenţei a ceea ce s-a întâmplat şi se întâmplă. În Siria nu există o singură sursă de violenţă, ci mai multe, de aceea am şi susţinut activ iniţiativa din noiembrie a Ligii Arabe vizând încetarea violenţelor, indiferent de unde provin”, a adăugat şeful diplomaţiei ruse.
El a afirmat că rezoluţia supusă votului Consiliului de Securitate al ONU la sfârşitul săptămânii trecute indica măsuri pentru soluţionarea situaţiei din Siria doar pentru guvern, nu şi pentru opoziţie. „Dorinţa coatorilor rezoluţiei constă în a forţa regimul să înceteze violenţele, fără a propune obligaţii concrete forţelor armate care luptă cu acest regim”, a arătat ministrul rus de externe.
„O asemenea rezoluţie denotă poziţionarea Consiliului de Securitate al ONU de partea unui participant al războiului civil din Siria”, a mai declarat Serghei Lavrov.
Sursa: Agerpres