Conform unui comunicat al Autorității de Management al Programului Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) proiectul „Şansa la demnitate”, cu o valoare eligibilă de 2.130.890,13 de lei a fost depus, evaluat şi contractat la Organismul Intermediar Regional (OIR) POSDRU Nord-Vest.
Depunerea în formă electronică (în ActionWeb) s-a făcut în 19.09.2010,
iar anexele aferente au fost depuse la registratură la 22.09.2010. Proiectul a fost aprobat spre finanţare la data de 01.10.2010, iar contractul de finanţare a fost semnat la 28.10.2010.
Conform acordului de delegare, proiectul se află în monitorizare la Organismul Intermediar Regional (OIR) POSDRU Nord-Vest şi a primit prefinanţare la data de 29.11.2010. Pentru acest proiect nu a fost depusă nici o cerere de rambursare.

Ioan Botiş a recunoscut luni seara, în cadrul unei emisiuni TV, că într-un imobil deţinut de o firmă a soţiei sale în Bistriţa îşi desfăşoară activitatea Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa, care derulează un proiect european în valoare de 2,13 milioane de lei. Proiectul a primit aviz din partea unei agenţii aflate în subordinea Ministerului Muncii.

În acest proiect este implicată fosta şefă de cabinet a ministrului, Alina Căpraru, dar şi soţia sa, care are calitatea de consilier.

Ioan Botiş a anunţat că are în vedere demisia ‘dacă este o problemă morală’, dar că va lua o decizie în acest sens în câteva zile.