Ministrul Mediului,  Tanczos Barna, a spus că susţine achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus. El a precizat că anul acesta se va lansa un program şi pentru microbuze electrice. De altfel, el s-a deplasat la şedinţa de Guvern de joi cu una dintre maşinile finaliste ale concursului Best Electric Car România 2023.

„Încurajăm transportul în comun, mersul pe bicicletă sau pe jos, nu doar în Vinerea Verde”, a fost mesajul transmis de ministru.

Program pentru microbuze electrice

„Viitorul aparţine transportului verde, astfel că susţinem achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus, iar anul acesta vom lansa un program şi pentru microbuze electrice şi încurajăm transportul în comun, mersul pe bicicletă sau pe jos, nu doar în Vinerea Verde”, a adăugat ministrul UDMR.

Acesta a ținut să arate că s-a întors cu alți oficiali ai Guvernului, respectiv cu Cseke Attila şi Adrian Câciu, de la şedinţa de Guvern, folosindu-se de una dintre maşinile finaliste ale concursului Best Electric Car România 2023.

Susținere pentru achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus

„Apropo, nu doar astăzi, dar în fiecare zi mă deplasez doar cu maşină electrică în Bucureşti”, a scris Tanczos Barna, joi pe Facebook.

În opinia sa, viitorul aparţine transportului verde, astfel că este susținută achiziţia de maşini electrice prin Rabla Plus. Ministrul Mediului a menționat că anul acesta se va lansa un program şi pentru microbuze electrice.

„Guvernul, UDMR are ca obiectiv dezvoltarea infrastructurii de încărcare pentru maşini electrice: asta facem la Ministerul Dezvoltării şi la MMAP”, a completat ministrul Mediului.

Numărul de maşini electrice s-a dublat

Trebuie menționat că, în România, numărul de maşini electrice s-a dublat. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Gheorghe Falcă, care a apreciat că va trebui să se investească rapid în domeniul mașinilor electrice.

„Va trebui să investim masiv şi pentru a crea infrastructura pentru maşinile electrice. Putem spune că România a prezentat o mare surpriză pentru anul 2022. S-a dublat numărul de maşini electrice în ţara noastră. Aveam în 2022, un număr de 12.000 de maşini electrice, ceea ce înseamnă o direcţie foarte bună pe care românii au luat-o în seamă şi sunt sigur că acest ritm va merge mai departe. De obicei, aceste maşini sunt luate pentru zona urbană, unde eficienţa lor este maximă, încărcarea este pe timp de noapte”, a comentat în urmă cu două săptămâni europarlamentarul liberal.

Trebuie subliniat cău mlţi şoferi trec la mașinile electrice pentru a reduce emisiile de carbon, costurile de funcționare și pe cele de întreținere.