Ministrul a arătat că are mai multe scenarii privind reducerea CAS în discuţiile cu FMI şi că, în linii mari, se bazează pe veniturile din primele patru luni şi pe încasările din taxa pe stâlp care a dus deja peste 500 milioane lei la buget, sumele declarate până acum de firme pentru tot anul ridicându-se la 1,4 miliarde lei.

Întrebată dacă încasările din primele patru luni sunt la nivelul celor prognozate, ministrul a spus că "programul nu este relavant pentru că se bazează pe nişte presupuneri". Programul de încasări coincide cu veniturile prevăzute în legea bugetului elaborată de minister la sfârşitul anului trecut şi votată de parlament. Totodată, veniturile şi cheltuielile din legea bugetului sunt dimensionate astfel încât să se atingă ţinta de deficit agreată cu FMI. Conform Consiliului Fiscal, încasările din primele patru luni au fost cu circa un miliard lei sub nivelul programat.

Venituri colectate în primele patru luni au fost de 59,45 miliarde de lei în primele patru luni din 2014, în creştere cu 5,71% faţă de aceeaşi perioadă din 2013. În aprilie 2014, încasările Fiscului au totalizat 17,01 miliarde lei, fiind mai mari cu 8,57% faţă de aprilie 2013, când veniturile colectate au fost de 15,6 miliarde lei.