”În ceea ce priveşte criza actuală din Europa, FMi este parte a problemei, nu parte a soluţiei, cel puţin deocamdată”, a declarat Djankov într-un interviu acordat sâmbătă postului de radio Darik, citat de Novinite.

Întrebat dacă Bulgaria ar trebui să solicite asistenţă din partea FMI pentru un împrumut, Djankov a declarat răspicat că nici nu se pune problema. ”E o idee haioasă. Lumea merge la FMI când se află în necaz, iar noi suntem una dintre primele trei cele mai performante din punct de vedere financiar din Europa. În al doilea rând, şi cred că este cel mai important, în ultimii 3-4 ani, Fondul Monetar Internaţional a făcut câţiva paşi greşiţi, atât în Grecia, cât şi în Spania”, a spus ministrul bulgar.

În opinia lui Djankov, FMI dă sfaturi proaste şi prin urmare – a concluzionat el – Bulgaria nu are nevoie nici de asistenţă financiară şi nici de bani de la Fond. Totuşi, ministrul bulgar nu a precizat ce anume este greşit în politicile FMI, dar şi-a exprimat speranţa că, având-o la conducere pe Christine Lagarde, instituţia financiară îşi va îmbunătăţi încet-încet performanţele. (Sursa: Agerpres)