Principalele declarații ale ministrul Comunicațiilor și Societății Informaționale:

Trebuie avută o grijă permanentă la securitatea cibernetică a companiilor. Sperăm ca legea securităţii cibernetice să plece către parlament în următoarele săptămâni.

Avem disponibili 50 mil. euro pentru inovare. 230 de proiecte inovative depuse de companii româneşti, de consorţii de companii româneşti. Vrem să finanţăm nu licenţe şi patente, ci partea de programare.

Într-o companie mică este grea implementarea. Avem excelul, dar nu ştim să îl folosim. Există produse open source, dar nu există oameni care să le pună în practică.

Tratăm problema și la nivel global și vom promova ghiduri de educație. Pentru administrația publică din România am trimis deja un ghid. Legea securității cibernetice sper să meargă către Parlament în două săptâmăni.

Mulțumim partenerilor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului: Universitatea Romano-Americana, Carrefour, Cris-Tim, ExxonMobil, Transfond, Teamnet, OMV Petrom si Chimcomplex.

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL Tehnologie și Inovație în economia românească: "Companiile vorbesc despre cloud şi dispozitive interconectate, dar oamenii nu ştiu nici să folosească Excelul"

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Marius Bostan: “Lanțul în industria IT este prea lung”