În acest moment apare invenţia şi în 3-6 luni apare deja produsul, mai ales în domeniul comunicaţiilor şi al tehnologiei informaţiilor. Acestea creează imediat efecte. Acest ritm este deja disruptiv. Companiile discută despre inovaţie, dar nu există o strategie de inovaţie continuă. Antreprenorii sunt inovatori în esenţă. Nu este suficient să ai prima invenţie dacă nu este susţinută ulterior printr-o măsurare continuă a nivelului de inovaţie. Asta va face diferenţa în următorii ani. Tehnologia este un instrument, importanţi sunt cei care pun în operă, spune ministrul.

Citiți și:
Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Datele noastre sunt din ce în ce mai supuse hackingului!

Marius Bostan: “Lanțul în industria IT este prea lung”

"Companiile vorbesc despre cloud şi dispozitive interconectate, dar oamenii nu ştiu nici să folosească excelul", a declarat Bostan.

Nivelul de competenţă şi abilităţi digitale nu este suficient. Avem copii extraordinari, dar nivelul mediu de competenţă lipseşte şi în cadrul companiilor. Aceste abilităţi fac diferenţa între o companie care trăieşte şi una care moare, a mai precizat oficialul.

Citiți și:
Ionuț Budișteanu, la Conferința Capital: Sunt foarte mulți IT-iști în România, dar sunt folosiți de corporații. Noi exportăm pentru alții

Bogdan Nedelcu, Teamnet, la Conferința CAPITAL: "În următorii 10 ani copiii noştri nu vor mai trebui să dea examen de conducere"

Multumim partenerilor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului: Universitatea Romano-Americana, Carrefour, Cris-Tim, ExxonMobil, Transfond, Teamnet, OMV Petrom si Chimcomplex