Principalele declarații ale lui Ionuț Budișteanu, fondator la Vision Bot

Noi în 100 de ani nu reușim să facem mai nimic în România. În România se face outsourcing, suntem foarte bine cotați în programare, dar nu reușim să facem produse pentru a fi vândute în străinătate. Noi nu producem în România niciun dispozitiv electronic.

Firme cu capital românesc nu asamblează dispozitive tehnologice. Noi în 25 de ani zicem că facem economie. Ce înseamnă revoluție? Bill Gates în 2001-2003 a prezentat o tablet, dar nimeni nu a știut ce este. Apoi în 2010, Steve Jobs a prezentat o tabletă și toată lumea a folosit-o.

Există 7,5 milioane ingineri în România. Pentru a face un telefon mobil. Ai nevoie de 10 oameni pentru a-l proiecta, ulterior se comercializează în China. Folosesc inteligența românească și vând produse. Școala mi-a arătat numai sute de formule. Sistemul educațional este rupt de realitate. La Facultatea de Informatică din 33 de examene, circa 31 le-am dat pe hârtie. Se pregătesc oamenii pentru meserii care există sau cel puțin au existat până în trecut.

În Europa de Est se învată partea teoretică. România promovează foarte bine competitivitate, dar lipsește acest lucru. În Taiwan, prima lor școala a fost înființată în 1918, si iată ce zgârie-nori au acum. Au revoluționat sistemul, au ieșit din perioade dificile. Au trecut de la perioadele medievale la socialism. Sunt foarte mulți IT-iști, dar sunt folosiții în corporații. Noi exportam pentru alții. Majoritatea absolvenților de politehnică sunt foarte buni, știu să proiecteze, doar că nu au acces la astfel de fabrici.

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL Tehnologie și Inovație în economia românească: "Companiile vorbesc despre cloud şi dispozitive interconectate, dar oamenii nu ştiu nici să folosească Excelul"

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Ministrul Comunicațiilor, la conferința CAPITAL: Legea securitătii cibernetice sper să mergă către Parlament în 2 săptămâni!

Marius Bostan: “Lanțul în industria IT este prea lung”

Mulțumim partenerilor care ne-au ajutat la organizarea evenimentului: Universitatea Romano-Americana, Carrefour, Cris-Tim, ExxonMobil, Transfond, Teamnet, OMV Petrom si Chimcomplex.