„Banii noștri de pensii nu se investesc direct în imobiliarele din România. Și atunci, investitorii străini, care au, uneori, o gândire de haită, se întreabă: Cine mai investește aici? (…) Și, într-adevăr, vă puteți imagina ce reacție au atunci când află că este ilegal să plasezi în imobiliare banii fondurilor de pensii din România. <>”, dă exemplu Silviana Petre Badea
Ea spune că în România, vorbim despre o piață de circa 900 milioane de euro. Adică, explică Silviana Petre, o sumă nesemnficativă, dacă luăm în calcul faptul că „tot ce face PIB în România are deasupra capului un acoperiș, adică Real Estate-ul”.  Silviana Petre crede că, pentru a face din România o țară mai atractivă investitorilor stărini, ar trebui, în primul rând să „se mai arunce un ochi la legea care reglementează fondurile de pensii”.

Legea care reglementează activitatea fondurilor de pensii administrate privat din România interzice clar investiţiile în piaţa imobiliară sau în instrumente cu expuneri imobiliare, cum sunt obligaţiunile ipotecare, în produse structurate sau complexe, precum şi în fonduri de hedging sau vehicule de investiţii similare.