‘Am fost informat că nu mai există probleme în niciun judeţ, în toate judeţele drumurile sunt deschise, fie cele naţionale, fie cele judeţene. În toate judeţele s-a reluat alimentarea cu energie electrică a satelor, localităţilor. Activitatea se desfăşoară normal’, a spus Mircea Duşa, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.
El a făcut referire şi la un drum judeţean din Iaşi, care fusese înzăpezit, şi a precizat că acesta a fost deblocat.
‘A fost o perioadă foarte complicată, din cauza viscolului şi a căderii abundente de zăpadă. Ministerul Administraţiei şi Internelor, dar şi celelalte ministere care au atribuţii la comandamentul de iarnă au intervenit în aşa fel încât să readuce activitatea din zonele cu probleme la normal’, a spus Duşa
Ministrul a menţionat că 30.000 de persoane au lucrat la înlăturarea efectelor viscolului şi că au fost utilizate peste 13.000 de utilaje.
Duşa a anunţat, citând o informare pe care i-a făcut-o directorului Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu, că vremea se va încălzi în ţară, mai puţin în judeţele Braşov, Covasna, Harghita şi Mureş.
Joi după-amiază vor cădea precipitaţii slabe în vestul ţării, dar întrucât temperaturile sunt ridicate, nu există risc de polei.
‘Se pare că am avut un Crăciun mai liniştit şi concluzia tuturor statisticilor pe care le-am făcut astăzi dimineaţă este aceea că anul acesta sărbătorile de Crăciun sunt cele mai liniştite şi că în ultimii cinci ani au fost probleme deosebite, dar anul acesta au fost cele mai liniştite, semn că România intră în normalitate’, a spus Duşa.
El a precizat că pe râul Bicaz s-au format zăpoare de gheaţă, dar a spus că debitul apei este foarte mic şi riscul de inundaţii este redus, ţinând cont de seceta din vară.
Sursa: Agerpres