"Anul trecut, am avut balanta comerciala negativa. Am avut un deficit de 100 de milioane de euro, din cauza scaderii preturilor cerealelor. Nu mai vreau sa depindam de exporturile de cereale, vreau sa crestem exporturile de produse finite cu valoare adaugata. Una este sa exporti o tona de cereale cu 130 de euro si alta este sa exporti o tona de carne cu 3.500 de euro", a afirmat ministrul Agriculturii.

Acesta a mai spus ca isi doreste ca Romania sa asigure produse agroalimentare cat mai multe pentru export, iar cat mai mult din consumul national sa provina din Romania.

Legat de exporturi ministrul Agriculturii a spus ca in prezent Romania are potential deoarece poate asigura 4,5 milioane de bovine. Dintre acestea 1 milion vor ajunge in Ioradania. El a mai spus ca trebuie sa crestem exporturile de produse finite, astfel incat sa putem creste preturile. "Spre exemplu pretul ovinelor in viu este de 7 lei pe kilogram in viu. Dar crescatorii de ovine din Sibiu mi-au spus ca pretul ar trebui sa fie minim 10 lei pe kilogram", a explicat ministrul Agriculturii.