Ministerul Transporturilor va concedia peste 12.000 de angajati din cadrul sistemului feroviar, potrivit unui program de restructurare care a fost prezentat astazi organizatiilor sindicale din domeniu.

Potrivit programului de restructurare mentionat, reducerea de personal se va face prin desfintarea unor subunitati si rastrangerea activitatii pe anumite segmente.

Astfel, in conformitate cu documentul citat, vor fi inchise sectiile de circulatie „neinteroperabile”, va fi diminuat numarul de subunitati, vor fi desfintate centrelor de productie de marfa sau vor fi redus numarul de statii tehnice si de triaj.

_____________________________________________________________________________________

Lista concedierilor:

  • 5.949 de angajati de la CFR Marfa
  • 2.545 angajati de la CFR Calatori
  • 3.536 de salariati de la CFR SA.
  • 109 de salariati de la :

      – Societatea de Administrare Active Feroviare

      – Societatea Feroviara de Turism

      – Autoritatea Feroviara Romana 

      – Centrul National de Calificare si Instruire Feroviara

_____________________________________________________________________________________

Federatia Nationala Feroviara Miscare Comercial anunta ca va uza de toate formele legale de protest pentru a mentine locurile de munca .

In program nu se prevede nici o forma de protectie sociala pentru personalul disponibilizat . Un salariat disponibilizat in aceasta perioada deosebit de dificila este un om sacrificat fara nici o perspectiva. Mai mult, programul va afecta si anumite comunitati locale si agenti economici prin inchiderea unor sectii de circulatie si prin anularea unui numar mare de trenuri”, se precizeaza intr-un comunicat al organizatiei sindicale.