Ministerul Sănătăţii a demarat o verificare a infrastructurii spitalelor din România din punct de vedere al rezistenţei în caz de cutremur.

„Am început o evaluare a infrastructurii tuturor spitalelor de stat pentru a vedea în ce situaţie se află din punct de vedere al riscului seismic”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

Declaraţia vine la o zi după ce un cutremur devastator a distrus mai multe oraşe din Italia. Potrivit unui bilanţ al autorităţilor, la momentul transmiterii ştirii, doi români şi-au pierdut viaţa după seism, alţi patru sunt internaţi în spitale cu răni destul de grave, iar alţi opt români sunt în continuare daţi dispăruţi. Cel puţin 247 de persoane au murit, printre care mulţi copii, iar alte sute au fost rănite în urma cutremurelor produse în cursul nopţii de marţi spre miercuri în centrul Italiei, au anunţat şi autorităţile italiene, citate de publicaţia Corriere Della Sera.

De asemenea, miercuri, Guvernul a semnat un memorandum pentru construirea unei noi clădiri pentru Institutul de Boli Cardiovasculare „CC Iliescu”, care are risc seismic de gradul doi, şi pentru construirea unei noi aripi a Spitalului „Marie Curie” şi renovarea clădirii vechi. Costurile vor fi suportate de mediul privat, fiind vorba de un parteneriat public-privat.

SURSA: Mediafax