Proiectele prin PNRR privind energia verde pot fi depuse până pe 22 iunie

Drept urmare, persoanele interesate își pot depune dosarele pentru a obţine fondurile necesare pentru investiţii lor în domeniul enerigie verzi (energie eoliană sau energie solară) până pe 22 iunie 2022.

În acest an, bugetul total pentru finanţarea proiectelor de producţie a energiei verzi, cu sau fără instalaţii de stocare integrată, este de 457,7 milioane de euro. Ajutorul maxim care se poate acorda pentru un proiect de investiţii este de 15 milioane de euro, a anunțat recent Ministerul Energiei.

Amintim faptul că, în urma unei întâlniri oficiale cu preşedintele Federaţiei Industriaşilor din Austria, Georg Knill, şi cu reprezentanţii companiilor membre ale federației respective, Tanczos Barna a anunțat planurile României în materie de energie regenerabilă.

România, interesată de investiţiile Austriei în domeniul energiei regenerabile

În urma discuțiilor purtate, Tanczos Barna a spus că România este interesată de potențialele investiţii austriece, în special în domeniul energiei regenerabile şi pe segmentul energiei fotovoltaice şi eoliene.

Totodată, el a punctat faptul că România își dorește o cooperare și în domeniile educației, digitalizării, dar și al dezvoltării durabile. Acesta a subliniat faptul că țara noastră trebuie să promoveze și să valorifice avantajele competitive pe care le are, astfel încât să fie pe primul loc în ceea ce privește atragerea investițiilor străine din regiune.

„Suntem interesaţi şi de extinderea cooperării la nivel sectorial în domeniile energiei, al afacerilor sociale, educaţiei, digitalizării şi conectivităţii, tranziţiei ecologice şi al dezvoltării durabile. Dorim să consolidăm cooperarea bilaterală cu Austria: România este o destinaţie de afaceri atractivă.

Este foarte important să promovăm şi să valorificăm avantajele competitive ale ţării noastre, şi astfel să fim pe primul loc în atragerea investiţiilor străine din regiune”, a scris atunci ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, pe contul său de Facebook.

Amintim faptul că nu este pentru prima dată când ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor aduce în discuție energia regenerabilă. La finele lunii mai, oficialul român preciza că pentru a lupta împotriva schimbărilor climatice este nevoie de o creștere a producţiei de energie electrică din surse regenerabile, cum ar fi panourile fotovoltaice sau parcurile eoliene.

El declara atunci că fondurile sunt suficiente, iar la momentul actual poate fi alocat un miliard de euro pentru fotovolaice pentru gospodării până în anul 2024.