Ministerul Educaţiei vine cu cifre îngrijorătoare

Ministerul Educaţiei a anunţat recent că în perioada 1-10 martie au fost confirmaţi cu COVID-19 un număr de 376 de elevi şi preşcolari, dar şi 545 de angajaţi din învăţământ, conform unui comunicat.

Totodată, peste 63.000 de membri ai personalului din educaţie au fost vaccinaţi în centrele dedicate, faţă de programarea iniţială de 60.000 de persoane.

Situaţia epidemiologică din unităţile de învăţământ

Situaţia epidemiologică din unităţile de învăţământ preuniversitar arată că, până în 10 martie, sunt 2.038 de preşcolari/elevi confirmaţi cu COVID-19, 1.852 de membri ai personalului. Totodată, 1.899 de clase sau grupe au sau au avut activitatea suspendată, potrivit cifrelor transmise de Ministerul Educaţiei.

În perioada 1-10 martie, la nivel naţional, au fost confirmaţi cu COVID-19 un număr de 376 de preşcolari/elevi, 545 de membri ai personalului, iar 209 clase/grupe au activitatea suspendată.

De asemenea, numărul total al angajaţilor din sistemul de educaţie vaccinaţi până în 10 martie, ora 19.00, este de 123.059 (peste 35%).

Numărul angajaţilor din învăţământ vaccinaţi în perioada 24 februarie – 10 martie, ora 19.00, în centre dedicate personalului din învăţământ, este de 63.769, faţă de programarea iniţială de 60.000 de persoane.

Copiii, expuși unui pericol mai mare

Evgheni Timakov, medicul şef al centrului medical rusesc „Lider mediţinî” şi specialist în boli infecţioase şi vaccinuri, a declarat că cei mici sunt mai vulnerabili la noile tulpini ale coronavirusului care se răspândesc în prezent în Europa, conform tass.com

„Aceste tulpini îi afectează pe copii într-o măsură mai mare comparativ cu cele anterioare. Virusul suferă mutaţii, se modifică de aşa natură încât să afecteze mai mulţi oameni, să depăşească diverse bariere imune, să găsească lacune în sistemul nostru imunitar şi să acopere toate segmentele populaţiei. Aceasta este evoluţia lui normală, aşa a fost şi aşa va fi întotdeauna în cazul fiecărui virus. Noile tulpini sunt mai contagioase”, a transmis specialistul, potrivit sursei menționate.

Sursă foto: INQUAM Photos, Virgil Simonescu