"Societatea Română de Comerţ şi Industrie este o companie nou înfiinţată de statul român. În măsura în care vom putea să obţinem o finanţare a producţiei la Oltchim, această companie va putea să apeleze, ea însăşi, ca mecanism de finanţare,pentru că Oltchim, cu problemele economice şi indicatorii financiari pe care îi are, nu este bancabil, şi să faciliteze transmiterea către pieţe a produselor. De asemenea, ar putea să se implice în mecanisme de procesare şi în felul acesta să intermedieze o relaţie comercială sănătoasă şi rentabilă şi între Oltchim şi între furnizorii de materii prime", a spus Vulpescu.

Potrivit acestuia, nu se discută, în această variantă, de o creditare a combinatului prin această nouă companie, ci doar de asigurarea capitalului de lucru pentru efectuarea unor intermedieri în comerţul cu produse industriale. "

Pentru ca acest moment să poată avea loc este necesar, în primul rând, să se asigure şi partea financiară a aprovizionării cu materie primă şi este necesar să existe certitudinea că producţia Oltchim poate fi desfăcută pe pieţe autohtone sau externe în condiţii de rentabilitate", a explicat consilierul ministrului Economiei.