Este vorba de 40 de burse pentru studii universitare şi postuniversitare în România, prin concurs de dosare organizat pe baza reglementărilor în vigoare. Acestea se adresează cetăţenilor străini care provin din toate statele lumii, cu excepţia statelor membre UE. Au prioritate cetăţenii proveniţi din state nemembre UE cu care România nu are perfectate documente de colaborare culturală şi educaţională. Cetăţenii străini de origine română şi cei aparţinând comunităţilor istorice româneşti din proximitate beneficiază de alte programe de burse.

Conform acelorași date, Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice a decis ca beneficiarii burselor acordate de statul român să studieze doar în limba română. Pentru candidaţii care nu cunosc limba română se acordă un an pregătitor suplimentar pentru studiul limbii române. Studenţii care declară că au cunoştinţe de limba română trebuie să susţină un examen de limbă română organizat de instituţiile de învăţământ superior.

Vor fi promovate, cu prioritate, solicitările candidaţilor care doresc să studieze ştiinţe economice şi de afaceri, ştiinţe agricole, studii tehnice, petrol şi gaze, medicină. Solicitările care vizează alte domenii nu vor fi respinse, mai reiese din datele Ministerului Economiei. Bursa obţinută constă în acoperirea taxelor de şcolarizare, acoperirea cheltuielilor de cazare (cazarea va fi asigurată în măsura locurilor disponibile, în căminele studenţeşti, conform regulamentelor unităţilor de învăţământ superior) şi acordarea unui ajutor financiar, conform legislaţiei în vigoare.