Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, a explicat că facturile au fost depuse de autorităţile locale pentru modernizarea drumurilor de interes local, dar și pentru extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi a sistemelor de canalizare.

Facturile au fost depuse pentru modernizarea drumurilor de interes local

„Facturile au fost depuse de autorităţile locale pentru modernizarea drumurilor de interes local şi pentru înfiinţarea sau extinderea reţelelor de distribuţie a apei potabile şi a sistemelor de canalizare”, a explicat Cseke Attila, potrivit unui comunicat.

Prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, Guvernul României, prin Ministerul Dezvoltării, dispune de un buget de 65,5 miliarde de lei, prin care asigură serviciile de bază în localităţi (apa, reţeaua de canalizare şi gaze) şi reabilitează drumurile şi podurile.

MDLPA a anunțat anterior semnarea a zeci de contracte

Amintim că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat la începutul acestei luni că au fost semnate noi contracte prin programul „Anghel Saligny”. Potrivit ministrului Cseke Attila, suma totală trece de 12 miliarde de lei.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a anunțat că au fost semnate noi contracte prin programul „Anghel Saligny”. Potrivit ministrului Cseke Attila, suma totală trece de 12 miliarde de lei.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA) a anunțat semnarea a 46 de noi contracte de finanțare prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”.

Cseke Attila spune că valoarea totală a acestor contracte este de 396.146.692,48 de lei.

Acordurile semnate se referă la diverse proiecte, cum ar fi revitalizarea și îmbunătățirea infrastructurii rutiere, extinderea rețelelor de utilități publice pentru alimentarea cu apă, canalizare și iluminat public, îmbunătățirea căilor pietonale, dezvoltarea de piste pentru bicicliști și construirea sau consolidarea podurilor.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), ministrul a precizat că numărul total de contracte semnate în cadrul Programului Național de Investiții „Anghel Saligny” a ajuns la 1.116, cu o valoare cumulată de 12.218.452.368,30 lei, inclusiv proiectele semnate recent.

De asemenea, MDLPA a anunțat la finalul lunii aprilie că a virat suma de 42.805.894,46 de lei, în vederea decontării facturilor pentru 32 de obiective de investiții finanțate prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.