Au apărut tot mai multe informații neoficiale potrivit cărora Telekom ar putea să plece din România iar abonații să ajungă la Orange și RCS&RDS. Mai mult, s-a speculat că inclusiv un oligarh rus și un afacerist controversat bulgar ar putea fi interesați de preluarea acțiunilor.

”Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, în calitate de instituție publică abilitată să gestioneze interesele Statului Român ca acționar minoritar relevant (deținând 45,99% din acțiuni) în Telekom România Communications S.A. (fosta Romtelecom), urmărește protejarea intereselor legitime ale statului român, asigurarea unor servicii de comunicații electronice de cea mai bună calitate, precum și asigurarea cadrului legislativ optim pentru continuarea investițiilor în dezvoltarea infrastructurii digitale din România.

În ceea ce privește intenția unor terțe companii sau persoane de a achiziționa operațiunile din România ale Telekom România Communications S.A.  și Telekom România Mobile Communications S.A. până în prezent MCSI nu a primit nicio notificare oficială în acest sens”, a precizat Ministerul Comunicațiilor, potrivit dcbusiness.ro.